Radionica Nordijskog Hodanja Dubrovnik

Početak 11.05.2020.g. Prijave i upiti na Book Now ili na email: hikingdubrovnik@gmail.com

1 person

29 Eur (220 Kuna)

po osobiRadionica Nordijskog Hodanja

Program radionice obuhvaća osam edukativnih treninga koji će se održavati svakog ponedjeljka i četvrtka s početkom u 18 h na području grada Dubrovnika (Babin Kuk) ili Župe Dubrovačke (Mlini). Promjena lokacije najavljuje se unaprijed. 

Što je to Nordijsko hodanje?

Nordijsko hodanje je sigurna, prirodna, dinamična i zabavna aktivnost koja se provodi uz pomoć posebno dizajniranih štapova i pogodno je za sve dobne skupine.

Kretanje primjenom tehnike nordijskog hodanja smanjuje mišićnu napetost u vratu i ramenom pojasu, povećava gibljivost kralježnice i gornjeg dijela trupa, jača muskulaturu podlaktice, ramenog pojasa, kao i trbušnu, grudnu i leđnu muskulaturu, jača skočne i koljenske zglobove, smanjuje opterećenje koljenskog zgloba pri čemu se uporabom štapova povećava sigurnost kretanja na skliskom i neravnom terenu te se povećava potrošnja kalorija za približno 20 – 40% u odnosu na hodanje bez štapova.

Nordijskim hodanjem moguće je ostvariti slične učinke kao i trčanjem, plivanjem ili aerobikom, ali na puno jednostavniji i ležerniji način.
Također, hodanje pozitivno utječe na motivaciju i podnošenje stresa u svakodnevici, daje smisao pripadnosti, omogućuje uspostavljanje novih kontakata i poznanstava.

Cilj radionice:

- Rekreacija u prirodi
- Promocija Nordijskog hodanja
- Pravilna tehnika i osnove Nordijskog hodanja
 

Related trips

Nordic Walking Workout

From 20€ per person.

Learn more

Nordic Walking Pole Rental

8 Eur 

Learn more